Lucía Freitas
LUCÍA FREITAS
FORMACIÓN: empresaria e cociñeira galega
DESTACA:
Cociñeira e propietaria dun restaurante en Santiago. Sempre quixo ser cociñeira, un soño cumprido con fartura. Despois de formarse en Bilbao e de pasar, entre outros, por santuarios gastronómicos como O Celler de Can Roca ou Mugaritz, Freitas (Santiago, 1982) foi escollida no 2016 como a segunda mellor cociñeira do ano no salón Alimentaria. Membro do grupo Nove, é unha das cociñeiras españolas con maior proxección internacional. Propietaria do coñecido restaurante A Tafona Casa de Xantar, ten previsto abrir un segundo local en Santiago.
Moi nova Lucía Freitas trasládase a Bilbao decidida a cursar os seus estudos de cociña da man dos mellores profesionais do País Vasco.
Terminado o ciclo, e empeñada en continuar coa aprendizaxe, desprázase a Barcelona, onde da man de Jordi Butrón coñece as reviravoltas da pastelaría de restauración. Despois formaría parte de cociñas de recoñecido prestixio como Celler Can Roca, O Bohío, Mugaritz e Tápies.
Despois dunha estancia na cociña do restaurante Bens d`Avall (Mallorca), decide regresar á súa terra natal e facer realidade o seu soño: abrir o seu propio restaurante A Tafona. A paixón e o obxectivo de ofrecer unha cociña coidada, con identidade propia e co mellor produto son as súas armas de sedución.
E a xulgar polo resultado, han grande efecto: despois de seis anos, Lucía situou o seu restaurante como un dos máis destacados da cidade do Apóstolo, pola calidade dos seus produtos e pola creatividade e orixinalidade das súas propostas.
FONTE: http://www.nove.biz/lucia-freitas/es
Comentarios
Publicar un comentario
O teu comentario está a ser moderado. Grazas pola túa achega.