Florence Grith

FLORENCE GRIFFITH
Florence Griffith naceu o 21 de decembro de 1959, en Os Ánxeles. Foi unha atleta coñecida por ser especialista en probas de velocidade. Empezou desde nena a destacar nas carreiras, nas que gañaba aos mozos da súa idade ou mesmo maiores. Conseguiulle unha bolsa para estudar na Universidade de California, e empezaron a traballar en serio. Rapidamente chegaron os resultados. Florence gañou varios títulos nos NCAA.
En 1983 participou nos I Campionatos do Mundo celebrados en Helsinqui, onde acabou 4ª na carreira de 200m. Xusto ao pasar un ano dese logro, conseguiu a medalla de prata dos 200m nos Xogos Olímpicos de Los Ángeles 1984.
Nos trials de Indianápolis, clasificatorios para os Xogos, correu os 100m nuns asombrosos 10,49, unha plusmarca do mundo que pulverizaba a anterior de 10,76 e que aínda hoxe continúa sendo case inalcanzable para calquera atleta feminina. Xa nos Xogos de Seúl, a súa actuación é lembrada a día de hoxe, gañando as medallas de ouro en 100m, 200m e substitucións 4x100m, ademais dunha prata nas substitucións 4x400m. Ademais que na proba de 200m, bateu por dúas veces a plusmarca mundial, unha en semifinais e outra na final, sendo os 21,34 desta última a actual plusmarca mundial da proba.
Pouco despois anunciou a súa retirada das pistas e o 21 de setembro de 1998 morre mentres dorme, por causas dunha anomalía vascular que a fixo convulsionar mentres durmía. Lémbrase pola súa imaxe aparatosa, cunhas roupas e maquillaxes espectaculares que a facían inconfundible nas pistas de atletismo, destacando por encima de todo as súas longuísimas e decoradas uñas. Isto contribuíu a aumentar a súa popularidade e a realzar os seus impresionantes logros deportivos.